Pressmeddelande – Vätgastankstation i Halmstad

PS Energi tilldelas 20 miljoner kronor för etablering av grön vätgastankstation i Halmstad

 

PS Energi är stolta över att kunna tillkännage ett stort framsteg i vårt arbete för hållbara transporter.
Vi har fått ett godkännande av Naturvårdsverket inom ramen för Klimatklivet, som innebär ett stöd på 20 miljoner kronor för att bygga en banbrytande vätgastankstation på Montörgatan i Halmstad. Detta projekt är en viktig del i vår långsiktiga strategi att främja grön energi och fossilfria transportlösningar i Sverige.

Den nya stationen, som planeras att stå klar för drift 2026, kommer att erbjuda tankningsmöjligheter för både lätta och tunga fordon, med särskilt fokus på lastbilar och bussar. Samtidigt kommer även personbilar att kunna dra nytta av den nya infrastrukturen. Genom att erbjuda grön vätgas hoppas vi kunna underlätta övergången till fossilfria transporter för ett brett spektrum av fordon, vilket är ett viktigt steg för att minska transportsektorns klimatpåverkan.

Projekteringen börjar hösten/vintern 2024 och projektet är en del av vår vision att etablera fler hållbara vätgastankningsstationer över hela landet. Genom detta initiativ vill vi underlätta tillgången till grön vätgas och skapa förutsättningar för fler aktörer inom transportsektorn att ställa om till mer miljövänliga alternativ.

Magnus Sjöö, VD på PS Energi, uttrycker sin entusiasm:

”Vi är glada över att ta detta ytterligare steg mot en hållbar framtid. Med två vätgasstationer redan färdigbyggda i Ljungby och Oskarshamn, ser vi fram emot att fortsätta vår expansion och bidra till en renare miljö. Vi på PS Energi tror att grön vätgas kommer att vara en viktig pusselbit i omställningen av landets transporter från fossila drivmedel till fossilfria alternativ. Företaget vill vara en del av denna omställning, bland annat genom vår målsättning att bygga minst 10 vätgasstationer i södra Sverige till år 2030. Som drivmedelsföretag är vår vision att vi ska vara ett hållbart och ansvarstagande alternativ i en utmanande bransch och när det ges möjlighet vara en avgörande del av samhället. Därför förbereder vi oss på framtiden genom att tydligt fokusera på en omställning med gröna investeringar och insatser. Vi gör inte bara detta för att säkerställa en stark position på framtidens marknad utan också för att vi vill ta vårt ansvar.”

Om PS Energi:
Som drivmedelsföretag är vår vision att vi ska verka för hållbara och ansvarstagande alternativ i en utmanande bransch. Därför är PS Energi fast beslutna att driva omställningen mot fossilfria transporter. Vår vision är att vara en drivande kraft i övergången till grön vätgas, som är ett rent och koldioxidfritt alternativ.

Vätgas som fordonsbränsle: Vätgas är en ren gas utan koldioxidutsläpp. Den kan användas både i anpassade förbrännings- och dieselmotorer samt i bränslecellsfordon där vätgasen omvandlas till elektricitet för att driva elmotorn i fordonet.

För mer information, vänligen kontakta:
Bertil Rydqvist
Tel: 070-698 00 13
Mejl: bertil@psenergi.se

För ytterligare information om vår satsning på vätgas och framtida projekt, besök vår webbplats eller kontakta oss direkt. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa mot en grönare och mer hållbar framtid.

www.psenergi.se

Populära val
close slider

Ansök om PS Tankkort >>

Företagsinloggning >>

Hitta stationer >>

Beställ Leverans >>

Kontakta oss >>

GDPR >>