AdBlue

För att minska utsläppen av kväveoxider injiceras AdBlue från fordonets specifika AdBlue-tank i avgassystemet, mellan förbränningsmotorn och SCR-katalysatorn.

När AdBlue värms upp omvandlas det till ammoniak och koldioxid, och ammoniaken reagerar sedan med kväveoxiderna i katalysatorn, vilket minskar de skadliga utsläppen genom att bilda kväve och vattenånga.

SCR-tekniken (Selective Catalytic Reduction) innebär att avgaserna från dieselmotorn behandlas i en katalysator för att reducera utsläppen av kväveoxider (NOx).

Användning

AdBlue fylls på i en separat tank som är åtskild från bränslesystemet. För dieselbilar som uppfyller Euro 6-standard krävs ofta en AdBlue-tank för att klara utsläppsgränserna. AdBlue ska alltid tankas i den separata tanken och aldrig blandas i dieseltanken. Vid tankning rekommenderas att alltid börja med att tanka diesel och sedan AdBlue, för att undvika beloppsbegränsningar som kan hindra full tankning av båda vätskorna.

Innehåll

AdBlue består av 32,5% urea och 67,5% avhärdat vatten, och används för att kraftigt reducera kväveoxidutsläpp i dieselmotorer.

Tanka AdBlue hos oss

Vi erbjuder AdBlue på flera av våra drivmedelsstationer.

Vanliga frågor och svar

Vad är AdBlue?

AdBlue är en vätska bestående av 32,5 % urea och 67,5 % avhärdat vatten. Den sprutas in i avgassystemet på dieselbilar för att minska utsläppen av kväveoxider (NOx). Genom att reagera med avgaserna omvandlas de skadliga NOx-molekylerna till ofarligt kväve och vattenånga.

Är det obligatoriskt att använda AdBlue i alla dieselbilar?

För dieselbilar som följer Euro 6-standarden är det ofta ett krav att använda AdBlue för att möta utsläppskraven, särskilt för större fordon. AdBlue ska enbart fyllas på i en separat tank och inte blandas med dieselbränslet.

Kontakta Andreas

Har du frågor eller vill beställa via majl eller telefon?
Kontakta Andreas Linné, Affärsområdeschef för Bulk & Station.

Telefon: 0372 – 76 19 24
Mejl: andreas.l@psenergi.se

Kontakta Andreas

Har du frågor eller vill beställa via majl eller telefon?

Kontakta Andreas Linné, Affärsområdeschef för Bulk & Station.

Telefon: 0372 – 76 19 24

Mejl: andreas.l@psenergi.se

Följ oss på sociala medier

@psenergi

Halmstad
Reparatörsgatan 8
302 62 Halmstad
Telefon: 035 - 19 19 19

Ljungby
Långgatan 17
341 32 Ljungby
Telefon: 0372–821 00

Karlskrona
Silvervägen 10
371 50 Karlskrona
Telefon: 0455–269 00

Kalmar
Telefon: 0480–195 25

Populära val
close slider

Ansök om PS Tankkort >>

Företagsinloggning >>

Hitta stationer >>

Beställ Leverans >>

Kontakta oss >>

GDPR >>