ACP Diesel Evolution

Utvecklad för lätta och tunga dieselmotorer

Evolution Diesel är utvecklad för både lätta och tunga dieselmotorer, oavsett om de är gamla eller nya. Inga justeringar av motorn behövs för att använda Evolution Diesel, och den kan blandas med andra dieselkvaliteter.

Produkten uppfyller svensk standard, vilket innebär att inga särskilda tillstånd krävs från fordonstillverkare. Alla garantier för motorn gäller som vanligt, och inga nya servicerutiner behöver införas.

Förvaring av Diesel Evolution

Diesel ska förvaras i godkända cisterner för att säkerställa bränslets kvalitet. Ljusgenomsläppliga cisterner bör undvikas för att förhindra försämring av produkten. Regelbundna kontroller av vatten i cisternerna är också viktiga för att minimera risken för mikroorganismer som kan påverka dieselbränslet. För diesel med RME-inblandning bör lagringstiden inte överstiga ett år.

Minskade utsläpp av fossil koldioxid

Evolution Diesel följer både svensk och europeisk standard och bidrar till en betydande minskning av fossila koldioxidutsläpp. Produkten innehåller HVO (Hydrerad Vegetabilisk Olja) och RME (Rapsmetylester), vilket ger en lägre andel fossilt innehåll jämfört med traditionella dieselbränslen. Detta resulterar i minskade koldioxidutsläpp, och produkten kan användas i alla dieselfordon, samt blandas med all annan diesel.

Effektivt additiv som förbättrar motorns prestanda och hållbarhet

RME, som fungerar som ett additiv, har flera fördelar för fordonet. Det rengör motorn, förebygger rost, avlagringar och filterproblem, samt minskar bränsleförbrukningen genom förbättrad förbränning. Detta leder till lägre koldioxidutsläpp och ett mer effektivt bränsle. RME har dessutom vattenavskiljande och smörjande egenskaper, vilket skyddar motorn och förlänger dess livslängd.

Tanka ACP diesel Evolution hos oss

Vi erbjuder diesel Evolution bränsle på flera av våra drivmedelsstationer. Du kan också beställa ACP diesel Evolution online direkt via vårt beställningsformulär.

Vanliga frågor och svar

Vad är Evolution Diesel?

Evolution Diesel är en blandning av fossil diesel, HVO och RME. HVO framställs från förnybara råvaror som tallolja, medan RME är baserat på rapsolja.

Vem kan använda Evolution Diesel?

Produkten kan användas i alla dieselmotorer och blandas med all annan diesel.

Vad skiljer Evolution Diesel från vanlig diesel?

Evolution Diesel har samma prestanda och pris som vanlig fossil diesel, men den minskar de fossila koldioxidutsläppen tack vare blandningen av förnybara och fossila råvaror.

Vad är RME?

RME är ett förnybart bränsle som bidrar till att minska växthuseffekten genom att nettotillskottet av fossil koldioxid blir lägre. Utöver ACP Diesel Evolution erbjuder vi också ACP Diesel RME.

Vad är HVO?

HVO står för Hydrerad Vegetabilisk Olja, en förnybar komponent som kan blandas i eller ersätta diesel i dieselmotorer. I Preem Evolution Diesel använder vi HVO som bland annat framställs från tallolja.

Kontakta Andreas

Har du frågor eller vill beställa via majl eller telefon?
Kontakta Andreas Linné, Affärsområdeschef för Bulk & Station.

Telefon: 0372 – 76 19 24
Mejl: andreas.l@psenergi.se

Kontakta Andreas

Har du frågor eller vill beställa via majl eller telefon?
Kontakta Andreas Linné, Affärsområdeschef för Bulk & Station.

Telefon: 0372 – 76 19 24
Mejl: andreas.l@psenergi.se

Följ oss på sociala medier

@psenergi

Halmstad
Reparatörsgatan 8
302 62 Halmstad
Telefon: 035 - 19 19 19

Ljungby
Långgatan 17
341 32 Ljungby
Telefon: 0372–821 00

Karlskrona
Silvervägen 10
371 50 Karlskrona
Telefon: 0455–269 00

Kalmar
Telefon: 0480–195 25

Populära val
close slider

Ansök om PS Tankkort >>

Företagsinloggning >>

Hitta stationer >>

Beställ Leverans >>

Kontakta oss >>

GDPR >>